قاليشويي در مرزداران
قاليشويي در مرزداران
همانطور كه ميدانيم فرشهاي جزء اصلي وسايل زندگي ميباشند و در همه زندگيهاي افراد وجود دارد فرشها بهطوركلي به ۲ دسته ماشيني و دستباف تقسيمبندي ميشود كه فرشهاي دستباف ايراني در كل جهان ارزش دارد و از شهرت بسيار زيادي برخوردار است و شايد كشور ايران را در جهان با نام فرش دستباف بشناسند اما فرشها در معرض انواع آلودگيها قرار دارند پس بايد افراد به فكر شستن و نگهداري آنها باشند چراكه اگر فرشها طي سالهاي مشخص شسته نشود ممكن است از عمر آنها كم شود و بهمرور زمان از بين بروند بههمينعلت يكي از كارهايي كه باعث حفظ فرش ميشود شستن آن ميباشد در گذشته استفاده از فرش دستبافت مرسوم بودهاست و از شيوههاي سنتي براي شستن فرش استفاده ميكردند به اين صورت كه فرش را ابتدا در جايي آويزان ميكردن و با يك چوب بر روي آن ميزدند تا خاك از روي فرش جدا شود و سپس در كف حياط فرش را پهن ميكردند و به شستشو ميپرداختند و با صابون فرشها شسته ميشد و بعد با جارو روي كفهاي فرش ميكشيدند تا فرش بهطور كامل تميز شود و سپس با شلنگ آب فرش را بهطور كامل ميشستند و با پارو آب فرش را ميگرفتند پس از اتمام اين مراحل فرش را لوله ميكردند تا آب فرش بهطور كامل خارج شود و بعد از اينكه آب فرش خارج شد آن را روي لوله آويزان ميكردند تا فرش آفتاب بخورد و بهطور كامل خشك شود اما نكته مهمي كه اينجا وجود دارد اين است كه در اين روش ريشههاي فرش ممكن است پاره شود و و شايد تار و پود هاي فرش به وسيله چوبي كه به آن زده ميشود دچار آسيب شود پس ديگر روش سنتي مرسوم نيست و استفاده نميشود وبه جاي آن روش قاليشويي آمدهاست كه در روش قاليشويي با استفاده از دستگاهها وتجهيزات مدرن فرش ها شسته خواهد شد. قاليشويي بهترين روش براي شستن فرش است چراكه باعث ميشود به فرشها آسيب نرسد و در زمان كمي فرشها به طور كامل شسته شود. ديگر افراد بهعلت كمبود زمان و مكان ديگر شستن فرش در خانه ها امكان پذير نخواهد بود به همين علت افراد شستشوي فرش هاي خود را به قاليشويي خواهند سپرد.
شستن فرش در قاليشويي
اولين مرحله اي كه در كارخانه قاليشويي براي شستن قالي ها صورت مي گيرد اين است كه گرد و غباري كه روي فرش ها نشسته شده است را به وسيله دستگاه مخصوص از فرش جدا ميكنند چرا كه گرد و غبار به عمق فرش نفوذ كرده است و اين گرد و عبار باعث ميشود به مرور زمان فرش ها دچار آسيب شوند.
ممكن است فرش ها داراي نجاست هاي باشند كه بايد از لحاظ شرعي اين مورد لحاظ شود ودر سالني مخصوص اين كار اب را از زير و روي فرش عبور خواهند داد و به اصطلاح فرش ها را ابكشي ميكنند فرش ها از نجاسات احتمالي پاك شوند.
براي شست و شوي فرش استفاده از مواد شوينده براي تميزي بيشتر نياز خواهد بود. كه شوينده بايد متناسب با جنس فرش باشد شوينده ها ميتواند از نوع پودر يا شامپو باشند كه زير نظر متخصص قاليشويي و با رضايت مشتري فرش ها شسته مي شوند.
وپس از مرحله شستشواگر متخصص قاليشويي تشخيص دهد كه فرش ها نياز به ضد عفوني دارندفرش ها را با مواد ضد حساسيت ضد عفوني خواهند كرد.بعد از اينكه اين مراحل سپري شد نوبت به مرحله ابگيري فرش ميرسد كه ابگيري فرش توسط يك دستگاه تمام اتوماتيك همانند خشك كن عمل ميكند و فرش را تا حدودي خشك ميكند اگر فرش از نوع دستباف باشد نياز به مرحله پرز گيري دارد اما اگر فرش ماشيني باشد نيازي به اين كار نخواهد بود.
خدمات ديگر قاليشويي
بعضي اوقات هست كه فرش ها ممكن است بر اثر دلايل مختلف دچار شده باشند مثل اينه دچار سوختگي يا كنده شدن ريشه فرش يا پاره شده باشند به همين دليل نياز به تعمير خواهند داشت فرش شويي كارهايي مانند رفوگري ، رنگبرداري شيرازه بافي دار كشي چرم دوزي را انجام ميدهند و فرش تعمير ميكنند.
قيمت شستشوي فرش ها
هزينه شستشو فرش در قاليشويي بستگي به نوع فرش كه ممكن است دستباف يا ماشيني باشد دارد چرا كه هر كدام از اين فرش ها با دستگاه هاي مخصوص و مواد شوينده اي كه مناسب جنس تار و پود فرش ميباشد شستشو انجام ميشود و در قيمت هم تاثير ميگذارد همچنين بايد گفت در كل هزينه شستشو فرش دستباف نسبت به فرش ماشيني بيشتر ميباشد.
برچسب: ،
ادامه مطلب